Pagini

Thursday, 28 April 2011

Nikola Tesla Vrajitorul Uitat


“Pământul este de fapt viu, având vibraţii electrice” (Nikola Tesla)


“Toate inventiile i s-au derulat mental, le-a previzualizat. De asemnea, toate au fost perfectionate, au fost corectate intr-o proiectie mentala atat de reala, incat niciodata un aparat imaginat de el nu a dat gres. Totul a functionat perfect, fara corectii ulterioare, totul a fost construit fara experimente preliminare.

Nikola Tesla si-a dezvoltat o capacitate neobisnuita de proiectie astrala in alte dimensiuni, in care si-a gasit numerosi prieteni.

Asa cum a comunicat cu fiintele din eteric, Tesla a facut cunostinta cu tehnica in eteric, tehnica pe care a vazut-o descompusa, in detalii, in functiune”, afirma cu zeci de ani in urma celebrul inventator roman Henri Coanda, despre cel care a fost inventatorul de geniu Nikola Tesla, un nume prea putin rostit astazi de umanitate.Romanii au dat, practic, pe cei mai mari inventatori ai Omenirii: Henri Coanda si Nicolae Tesla (Nikola Tesla). Din care Tesla se detaseaza ca un… extraterestru pamantean! Din pacate, fiind roman de origine, n-a beneficiat de aceeasi reclama ca Albert Einstein prin conationalii sai…

O precizare absolut necesara: pentru a realiza bomba atomica („Proiectul Manhatan”) impreuna cu ceilalti (Oppenhemer s.a.), Einstein a fost obligat sa invete de la Tesla ce inseamna fisiunea nucleara…

La fel cum a luat de la acesta si principiile de baza ale „Experimentului Philadelphia”. Unii martori au scris despre faptul ca Nicolae Tesla ar fi intermediat guvernului american o intalnire cu… extraterestrii!

Informatia este incredibila si exploziva dar, daca este adevarata, ea ridica multiple semne de intrebare, romanul Tesla fiind primul pamantean despre care se poate dovedi ca a fost in relatii cu extraterestrii…


Din diverse relatari, se stie ca acesta avea de mici perceptii extrasenzoriale. Toni Victor Moldovan ne ofera amanunte: „Toate inventiile sale s-au derulat mental, le-a vizualizat (…) Declara ca toate inventiile sale au fost perfectionate, au fost corectate intr-o proiectie mentala atat de reala incat niciodata un aparat imaginat de el nu a dat gres.

Totul a functionat perfect, fara corectii ulterioare, totul a fost construit perfect, fara experimente preliminare.

Nicola Tesla si-a dezvoltat o capacitate neobisnuita de proiectie astrala in alte dimensiuni in care si-a gasit numerosi (prieteni). Asa cum a comunicat cu fiintele din eteric, Tesla a facut cunostiinta cu tehnica in eteric, tehnica pe care a vazut-o descompusa, in detalii, in functiune”.


Chiar daca si-a facut studiile in germana, la Politehnica din Graz (1875-1881), Henri Coanda afirma despre Nicolae Tesla ca vorbea o frumoasa dar straveche limba romana.

„Teslea a construit primele motoare asincrone bifazice, generatoare de electricitate, transformatoarele de inalta frecventa s.a., care azi par lucruri obisnuite dar fara de care lumea n-ar fi ajuns in domeniile cele mai moderne ale stiintei si tehnicii”- ne spune Stefan Zaides, cel care a scris pentru prima oara despre clonarea umana, intr-o lucrare aparuta datorita avizului favorabil al lui H. Coanda, „O mie de tutankhamoni” (anii’60, colectia de povestiri stiintifico-fantastice).


A fost un deschizator de drumuri in domenii vaste, precum al electricitatii, radioului, curentilor de inalta frecventa, sistemului de curent alternativ bifazic, campului magnetic rotitor, studierea atomului si nucleelor acestuia (cu generatorul electrostatic de inalta tensiune).

Nu implinise 30 ani, cand a migrat in SUA, la insistentele lui Charles Bechelore, un asistent al lui T.A. Edison. Primit rece de Edison, ca inginer electrician, in atelierele Companiei acestuia, scarbit, Tesla pleaca si se hotareste sa lucreze pe cont propriu.

Castigand bine cu sistemul sau original bazat pe curenti alternativi polifazati, la inceputul anului 1885 infiinteaza „Tesla Arc Light”, propria firma. In mod „ciudat” insa, in martie 1885, un incendiu ii distruge complet laboratorul din New York. Tesla deranja!…


Ulterior, majoritatea inventiilor lui Tesla vor fi catalogate „Top secret” si vor fi „confiscate” de americani. Unele dintre ele isi asteapta si acum nivelul stiintific care sa le poata face aplicabile!…

O caracteristica a geniului lui Tesla este aplicarea sa spre energiile nepoluante, care l-a pus, pana la urma, in opozitie cu interesele magnatilor Lumii (adio, miliarde din petrol, automobile etc).

In 1891, el realiza bobina care-i poarta numele si care ridica tensiunea la sute de mii de volti. Secretul declarat al acestui uimitor castig de putere? „Rezonanta cu energiile mediului”!?…


Tesla a brevetat multe tipuri de aparate electrice ce nu erau alimentate prin cablu. Si aceasta in secolul XIX…

Astfel, in 1898, Tesla facea o demonstratie publica in ce priveste dirijarea, prin radio, la mare distanta, a unei nave lipsite de echipaj!

In 1899, in Colorado, construia un post de radio de 220 kw si realiza, prin telegrafie fara fir, transmisii la 1.000 de km; aprindea, totodata, de la distanta, lampile orasului si obtinea tensiuni de 12 milioane de volti!


Cea mai mare si importanta inventie a sa a fost, insa, o antena care emitea… energie pe sute de km, neconsumabila, exact ca niste unde radio, care ar fi facut inutila existenta petrolului, a termo/hidrocentralelor si a magnatilor petrolului, energie si industriei de autoturisme!

Ei bine, fondurile acestui experiment i-au fost taiate imediat de Rockefeller, care nu banuise pana unde putea ajunge cu geniul roman Nicolae Teslea!…

Faptul este confirmat si de Martin Sorge: El intentiona sa puna la punct un sistem global de comunicatii si aproape ca terminase constructia unui spectaculos transformator turn de aproape 60m inaltime, destinat acestui sistem global de comunicatii, asta inainte ca sponsorul sau (Rockefeler-n ed) sa-si inceteze sponsorizarea.

Dupa aceea, cele mai multe din inventiile sale bazate pe fenomene din domeniul tensiunilor inalte si pe acelea care genereaza functionarea bobinei Tesla au disparut din tehnologia oficiala sau au fost studiate si aplicate in forme diluate.

Printre acestea se numara: transmiterea energiei electrice fara fir, idiotransmitatoare si radioceptoare (incluzand sistemele multiplex), metode terapeutice bazate pe folosirea curentilor de inalta frecventa, noi sisteme de iluminare si incalzire, trenuri si vehicule aeriene cu siteme de propulsie pe baza de curenti de inalta frecventa”.

Generatoarele Tesla aprindeau tuburi fluorescente prin unde de radio-frecventa, iar cele 10.000 de W aprindeau becuri pe o distanta de 30 km!! La fel ca si in cazul aparatelor de radio, aceste generatoare Tesla puteau avea… oricati consumatori!!!…


In aceste conditii, nu este de mirare ca, inainte de atacul de la Pearl Harbour (cunoscut dinainte si neanuntat americanilor de presedintele Roosvelt, pentru a determina intrarea SUA in razboi), cel mai mare geniu din istoria Umanitatii, Nicolae Teslea, a fost evacuat in graba, de pe insula, de baietii constienti de valoarea acestuia.

Va muri, insa, nu peste mult timp in ianuarie 1943, la varsta de 87 de ani. Doar din acest moment va putea fi creata imaginea de mare geniu al lui Einstein, autorul unei teorii (celebre) dar incomplete...


Nikola Tesla s-a nascut in data de 9 iulie 1856 pe tarmul Marii Adriatice, in satul Similian, comuna Gospici, din provincia germana Lica (actuala Croatie), intr-o localitate populata de istro-romani. Tatal sau a fost preotul ortodox Milutin Tesla, numele acestuia provenind de la unealta de baza a dulgheritului, meserie de baza in familia istro-romana.

Mama sa se numea Gica Tesla (Mandici) si era de o inteligenta sclipitoare, desi nu avea niciun fel de studii.

Se pare ca micul Nikola sau Nicolae a demonstrat inca din primii ani ai copilariei capacitati mentale exceptionale si perceptii extrasenzoriale, el fiind mai tarziu un deschizator de drumuri in domenii tehnice vaste, precum cel al electricitatii, radioului, curentilor de inalta frecventa, sistemului de curent alternativ, campului magnetic rotativ, structurii atomului si nucleului acestuia, motoarelor si diferitelor tehnologii fara de care lumea moderna ar fi de neinchipuit.

Tot ceea ce astazi numim tehnologie avansata se bazeaza pe inventiile lui Nikola Tesla, unele dintre acestea datand de peste un secol.

Nikola Tesla si primul dispozitiv wireless din lume - un telegraf -, "parintele" tuturor device-urilor de acest fel de astazi


Nici nu implinise 30 de ani atunci cand a emigrat in SUA, la insistentele lui Charles Bechelore, un asistent al lui Thomas Edison. Ajuns acolo, a fost primit rece de Edison si angajat ca inginer electronist in atelierele companiei acestuia.

La scurt timp, Tesla se revolta fata de modul cum patronul sau intelegea sa-si conduca afacerile si cercetarea stiintifica, demisioneaza si se hotaraste sa lucreze pe cont propriu.

Dupa succesul sistemului sau original bazat pe curenti alternativi polifazati, la inceputul anului 1885, isi infiinteaza propria firma si tot atunci, aparent straniu, un incendiu ii distruge complet laboratorul din New York.

In 1891, Tesla realizeaza transformatorul care ii poarta in prezent numele si care permite obtinerea unor tensiuni cu valori de pana la cateva milioane de volti.


Pana in 1892, Oficiul de Patente al SUA i-a eliberat lui Tesla peste 40 de brevete pentru inventiile realizate conform principiului campului magnetic rotativ descoperit de el si a elementelor esentiale ale sistemului electric de curent alternativ.

In 1895, devenea operationala, la Cascada Niagara, prima hidrocentrala de curent electric alternativ din lume. Emblemele masivelor generatoare instalate acolo purtau numele lui Nikola Tesla si chiar in zilele noastre, marea majoritate a motoarelor electrice inductive aflate in uz pretutindeni in lume au la baza proiectul sau initial.

Inventiile sale stau la baza radarului, ciclotronului, televizorului, retelelor mondiale de radio si TV, robotilor, Internetului, pagerelor, telefoanelor celulare sau programului spatial “Razboiul Stelelor” lansat de americani in Razboiul Rece.

Toate acestea sunt tributare schitelor lui Tesla. Desi a fost un geniu sclipitor al umanitatii, pe 7 ianuarie 1943, intr-o zi de miercuri, la aproximativ 10:30 PM, Nikola Tesla isi dadea ultima rasuflare, murind singur si uitat intr-o camera mica din hotelul Newyorker.

Afara, orasul era insufletit de mostenirea lasata in urma de acest om, mustind de electricitatea obtinuta din viziunea materializata a lui Tesla de a trai intr-o lume complet alimentata de curent alternativ. Tesla este ingropat aproape in obscuritate; un gigant prabusit al inventicii, ale carui descoperiri raman ca fundatie pentru unele dintre cele mai prolifice performante stiintifice atinse de umanitate.

Cum s-a ajuns aici? Nikola Tesla era un umanitarist, un idealist si un geniu nepervertit. Desi de cele mai multe ori a fost personificat ca un cercetator nebun, poate ca singurul lui defect a fost acela de a se fi nascut inaintea timpului sau.

Un copil... altfel

In copilarie, Tesla a avut un frate mai mare, inzestrat cu aptitudini paranormale, care a murit prematur. Parintii celor doi baieti au suferit enorm in urma evenimentului, amintirea realizarilor exceptionale ale fratelui lui Nikola facand ca eforturile fiului ramas sa para neinsemnate. Acest lucru i-a ingreunat simtitor baiatului “misiunea” de a-si impresiona parintii.

Tatal lui Tesla, Milutin, insista sa il faca pe, de acum, unicul sau fiu, preot, spre nefericirea baiatului care visa sa devina inginer.

Milutin nu era un individ perimat, dimpotriva chiar, era un erudit si un membru marcant al comunitatii, insa genele miraculoase de care Nikola avea sa dea putin mai tarziu dovada, par sa-i fi fost transmise pe linie materna.

Provenind dintr-o familie de oameni sclipitori, mama sa Gica demonstra adesea un talent deosebit in improvizarea unor agregate necesare in gospodarie.

Cu toate acestea, antrenamentele mentale la care micul Nikola a fost supus de tatal sau, i-au propulsat simtitor geniul pe care avea sa-l demonstreze ulterior intregii lumi.

Inca de mic, Tesla a suferit din cauza unei afectiuni unice, care consta in aparitia unor imagini insotite de puternice strafulgerari luminoase.

Era o reactie pe care medicii nu au reusit sa o explice si care izbucnea atunci cand baiatului ii era adresat un anumit cuvant sau cand ochii lui intalneau o anumita imagine.

De asemenea, imprevizibilele strafulgerari luminoase se manifestau si atunci cand Nikola se afla in situatii periculoase, stresante, sau cand era foarte vesel.

Uneori, devenea capabil sa vada tot aerul din jurul sau umplut cu “limbi de flacari vii”, manifestari subtile ale omniprezentei energiei eterice, a caror intensitate a crescut odata cu inaintarea in varsta si a atins punctul maxim la varsta de 25 de ani.

Reconstituire grafica a uneia dintre viziunile lui TeslaUn timp, Tesla fost incapabil sa distinga daca imaginile derulate in fata ochilor sai erau reale sau nu. A inteles, insa, ca ceea ce experimenta nu era atat o afectiune, cat o capacitate pe care trebuia sa invete a o stapani. Acest lucru l-a determinat sa nu se mai impotriveasca manifestarilor launtrice ale spiritului sau si sa incerce sa le accepte.

Nu numai ca imaginile nu l-au mai luat prin surprindere pe Tesla, dar baiatul a ajuns chiar sa dezvolte o afinitate pentru competenta sa unica de creare a unei realitati proprii, in care putea jongla dupa bunul plac cu diversele planuri virtuale.

Nikola si-a cultivat intr-atat de mult aceasta dimensiune paranormala, incat a inceput sa intreprinda ample calatorii mentale, in somn sau in stare de veghe, atat in locuri deja cunoscute cat si in cele nestiute, in orase si tari straine, unde intalnea personaje si isi facea prieteni.

Aceste fantezii ii devenisera la fel de dragi precum experientele din viata reala. Atunci cand Nicolae inchidea ochii, el observa de fiecare data un fundal albastru uniform si intunecat, asemanator unui cer nocturn clar si fara stele.

Dupa cateva secunde, respectivul camp devenea animat cu numeroase particule verzi scanteietoare, dispuse in numeroase straturi ce avansau incet catre el. Apoi, aparea din dreapta un model format din doua sisteme multicolore de linii paralele apropiate si reciproc perpendiculare, in care predominau galbenul, verdele si auriul.

Imediat dupa aceea, liniile cresteau in stralucire si totul devenea plin de puncte sclipitoare, imaginea strabatand incet campul vizual si disparand in circa 10 secunde catre partea stanga. In urma ramanea un fundal neplacut de culoare gri, pe care se perindau imaginile persoanelor vazute de Tesla in timpul zilei, dupa care urma somnul. Daca imaginile nu apareau, noaptea avea sa fie fara somn.

“Computerul” Tesla

Dupa varsta de 17 ani, Tesla putea sa vizualizeze, cu cea mai mare usurinta, un obiect, neavand nevoie de modele, desene sau alte experimente propriu-zise. Din acest motiv, baiatul avea capacitatea de a pune la lucru o piesa, mental, fara a fi necesara construirea ei efectiva, astfel incat sa isi dea seama daca va functiona sau nu, atunci cand va fi materializata.

El putea dezvolta un intreg concept fara a se folosi de un singur instrument. Abia dupa ce adapta angrenajului imaginat toate imbunatatirile posibile si nu mai gasea nicio greseala, dadea forma respectivului produs al inteligentei sale. Fara exceptie, toate dispozitivele concepute de Tesla lucreaza exact asa cum le-a conceput el.

Motorul electric Tesla - pe principiul de functionare al acestuia au fost concepute majoritatea aparatelor electronice pe care le folosim astazi, de la televizor si computer la aparat de ras si lanterna

Inca din primii ani de viata, Nicolae deprinde, fara vreo explicatie aparenta, o aversiune puternica fata de cerceii femeilor, facandu-i insa placere sa deseneze alte ornamente, precum bratarile. Observarea unei perle il ducea la extaz, fiind fascinat si de stralucirea cristalelor sau a obiectelor cu muchii ascutite si suprafete plane.

Nu s-ar fi atins niciodata de parul altor oameni si ar fi facut febra doar privind o piersica, iar daca intalnea o bucata de camfor (substanta organica cristalizata, incolora, cu miros caracteristic si gust amar, folosita in medicina si in industria celuloidului), aceasta ii producea un puternic discomfort.

Obisnuia sa numere pasii in timp ce se plimba si sa calculeze volumul vaselor de supa, al cestilor de cafea si al bucatilor de mancare. Toate actiunile si operatiunile pe care le realiza trebuiau sa fie divizibile cu trei si daca numaratoarea nu ii iesea, se simtea nevoit sa o ia de la capat, chiar daca calculele durau ore intregi.

Pana la 8 ani, Tesla a fost un copil cu un caracter slab, temator, superstitios, prag pe care depasindu-l, a suferit o transformare extraordinara de personalitate. A gasit puterea autocontrolului si a depasirii de sine, citind pe ascuns sute de carti la care, pentru a-i proteja vederea, tatal sau ii restrictiona accesul.

Tesla ajunge la un asemenea nivel de autodisciplina si vointa incat devine peste noapte adept inflacarat al unor activitati si pasiuni (precum jocurile de noroc), abandonandu-le apoi cu vehementa intr-un timp record.

In aceasta directie il ajuta atat cultura vasta pe care si-o cladeste citind, cat mai ales intelepciunea mamei sale, care il intelege deplin si ii insufla pe calea cea mai potrivita un sistem de valori corect, caracteristic unei existente demne.

Sanatatea si forma fizica ale lui Tesla s-au mentinut in limite de invidiat pana la o varsta foarte inaintata a curiosului personaj.

La 60 de ani, isi mai putea inca angaja trupul in acrobatii accesibile numai marilor atleti, iar ochii ii erau la fel de vioi ca ai unui copil.

Mai mult de atat, se pare ca, de la implinirea varstei de 18 ani pana la moarte, lui Nikola nu i-a variat nici macar cu un kilogram greutatea corpului si, daca in copilarie era stangaci, la maturitate devenise ambidextru, folosindu-si cu aceeasi indemanare ambele membre superioare.

Nicolae Tesla - la 40 de ani arata precum la 20

In timpul gimnaziului, Nikola era pasionat de studiul matematicii. Pana la un anumit grad de dificultate, ii era indiferent daca scria simbolurile pe tabla sau le invoca mental. Cu toate acestea, baiatul a fost departe de ceea ce s-ar fi putut numi un copil cuminte sau un elev exemplar.

Daca la maturitate si-ar fi publicat un volum despre nazbatiile copilariei sale, “Amintirile” lui Creanga ar fi palit cu siguranta in fata intamplarilor nastrusnice si fanteziilor uluitoare ale lui Nicolae. Ca baiat, a fost de mai multe ori la un pas de moarte, de doua ori prin inec, iar o data din pricina holerei.

Era capabil sa nimereasca cu pietre pestii in aer, atunci cand acestia sareau din apa, prindea cu cea mai mare usurinta, cu ajutorul mainilor, soareci si pasari si parea sa dezvolte cate o tehnica proprie, simpla dar extrem de eficienta, pentru a rezolva aproape orice problema.

Avea o adevarata manie de a termina orice incepea, fapt care adesea l-a pus in situatii dintre cele mai dificile. Odata, incepuse sa citeasca opera lui Voltaire, cand a aflat ca existau aproximativ o suta de volume tiparite marunt ale celebrului scriitor.

A trebuit sa termine ceea ce incepuse, dar dupa ce a lasat jos ultima carte si-a spus ca acest maraton al lecturilor nu se va repeta. Inca mai mult decat toate aceste lucruri, aspect deja paranormal al inventatorului, urechea lui Tesla era un instrument extraordinar de captare a semnalelor acustice.

Acest simt era in cazul sau de 14 ori mai dezvoltat decat in cazul unui om obisnuit. Putea auzi ticaitul unui ceas aflat la trei camere distanta, iar asezarea unei muste pe masa din incaperea in care se afla putea provoca un sunet aproape insuportabil de puternic pentru urechea sa.


O trasura ce trecea la o distanta de cativa kilometri, avea deseori efectul de a-i cutremura intregul corp. Uneori, i se parea ca pamantul de sub el tremura continuu, asa incat a trebuit sa-si puna patul pe tampoane de cauciuc pentru a amortiza socurile resimtite si a reusi sa doarma.


“Savantul nebun” avea sa schimbe lumea

Colonelul Philip J. Corso, ofiter de informatii american, membru al Consiliului Securitatii Nationale a SUA si sef al Directiei Tehnologii Straine a Armatei Terestre SUA, face unele precizari interesante cu privire la inventiile lui Tesla, dintre care, cele mai multe au fost intelese cu mult dupa moartea sa.

Colonelul a fost primul care a sustinut ca inventiile lui Tesla erau atat de avansate si de greu de inteles incat ele au fost reconsiderate numai dupa ce, la Roswell, s-a constatat ca extraterestrii foloseau tehnici… Tesla.

Bisturiul-laser gasit in OZN-ul prabusit acolo avea acelasi principiu – fascicolul de energie directionata – ca “Raza Mortii” a istro-romanului.

“Chiar inainte ca dramaturgul ceh Karel Capek sa fi nascocit termenul “robot” in piesa “R.U.R.” si inainte ca scriitorul american de literatura SF Isac Asimov sa fi inventat “robotica” in culegerea de povesti “Eu, robotul”, Nikola Tesla crease un “automaton” (soldat mecanic) si un navomodel dirijat”, declara colonelul Corso.

“Geniul Omenirii” cum este supranumit Tesla in anumite cercuri, pare sa fi avut o dorinta obsesiva de pace. Chiar si atunci cand inventa arme apocaliptice, o facea in speranta naiva ca va trimite razboiul in uitare, deoarece toate natiunile ar detine aceeasi putere de a-si distruge reciproc arsenalele.

Ideile sale erau atat de radicale pentru vremea lor, atat de indepartate de ceea ce gandeau contemporanii sai, incat au fost ignorate, parand pentru cei mai multi oameni (si chiar cercetatori) fie niste aiureli ale unui savant nebun, fie niste lucruri total nepractice.

Totusi, pana si ideile sale cele mai “lunatice” – asa cum au fost planurile de la sfarsitul secolului XIX vizand un bombardier cu decolare si aterizare verticala – par acum perfect functionale.

Pentru ca gratie proiectiilor sale mentale, stia de dinainte faptul ca toate experimentele sale vor fi incununate de succes, Tesla nu era aproape niciodata atent in laborator, studiind sau incercand sa rezolve alte probleme, in vreme ce experimentele sale erau in plina desfasurare


Daca in anii ’30 ai secolului XX, inventiile lui Tesla erau publice, dupa moartea sa, in ianuarie 1943, au fost sechestrate si ascunse, sub autoritatea guvernului SUA. Oficial, dupa moartea sa, Nikola Tesla a fost trecut in uitare, dar in realitate inventiile sale au starnit interesul varfurilor Armatei SUA inca din 1945.

Tesla oferise acesteia un navomodel telecomandat ce putea fi dirijat prin radio de la distanta si putea lansa torpile asupra flotei inamice. De asemenea, in 1915, Tesla oferise SUA proiectul unei rachete dirijate, mai perfectionata decat celebra V2 a lui Hitler.

Cea mai importanta inventie a lui Nikola Tesla pentru apararea SUA si a Terrei ramane, insa, celebra “Raza a Mortii”, despre care credea ca va aduce pacea mondiala, tocmai pentru ca ea putea distruge intr-o clipa orase si armate intregi.

Tesla insusi ar fi spus despre arma sa: “Aparatul meu imi permite sa trimit spre un punct foarte indepartat energii de trilioane de ori mai mari decat este posibil cu raze de orice alt fel. Astfel, mii de cai putere pot fi transmisi printr-un fascicul mai subtire decat firul de par si nimic poate rezista.”

Tesla a fost coordonator al proiectului Philadelphia si tot el a pus bazele primului accelerator de particule din lume, bazandu-se nu pe teoria relativitatii, mai tarziu emisa de Einstein, ci pe principiul fulgerului globular.

Nu ne-am hazarda foarte tare daca am spune ca toata tehnica de astazi, care ne face viata mai usoara, care ne permite comunicarea la distante de mii de kilometri si care anunta sa ne propulseze intr-o dimensiune a cunoasterii si a existentei cu totul nebanuita, a fost ridicata si se afla inca in plina constructie pe pilonii schitelor si inventiilor celui mai mare geniu al umanitatii, Nicolae Tesla.


In jurul nationalitatii lui Tesla, din motive mai mult sau mai putin lesne de inteles, planeaza o controversa puternica. Colonelul Corso il considera sarb, Jan van Helsing il crede croat, iar omenirea intreaga il vede oricum dar numai cu origini romanesti nu.

Chiar daca nu s-a nascut in spatiul carpato-danubianio-pontic, Tesla avea totusi sange romanesc, mostenint din genele parintilor sai istro-romani, membri ai comunitatilor romanesti din Croatia.

Sursa

Cititi, Analizati, Concluzionati... Cu Totii Suntem Co-creatori In Acest Univers!

5 comments:

 1. Si eu am 7 inventii si 5 sunt patentate in SUA si am alte 7 idei printre care un motor de masina fara poluare. Si eu am trimis in SUA cea mai importaanta inventie fara sa fac experiente inainte si a functionat perfecft. Nu am cine sa ma ajute sa-mi aplic inventiile. Sunt Roman stabilit in SUA si acum sunt in Romania la Blaj emai davidmuresan@live.com

  ReplyDelete
 2. un asemenea om trebuie edmirat pentru progresul adus umanitatii...si nu ar trebui uitat cu una cu doua ...dar asa suntem noi nu apreciem ceea ce ne-a ajutat si ne ajuta in continuare ... om remarcabil va spun! pacat ca a fost roman...poate daca era de alta nationalitate era apreciat de oamenii din tara lui dar noi romanii...mici bere si manele... vai si amar de viata noastra !

  ReplyDelete
 3. oricce miscare creata de gindirea umana este dirijata de cercul din hexagon.codul actual cu care se dirijaza memoria omeniri este ..v5 cercul din triunghi.dumnezeu este de origine vacum.credinta isi cam ascunde realitatea...opris.mihaly@freemail.hu

  ReplyDelete
 4. It's great that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our argument made here.
  Here is my webpage ... cheap strollers

  ReplyDelete
 5. Appreciate this post. Will try it out.
  Feel free to visit my web site ; flowers

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...